Зад моя успех стоят труд, талант, упоритост и една баба“. Това

...
Зад моя успех стоят труд, талант, упоритост и една баба“. Това
Коментари Харесай

Георги Иванов за пътя към Харвард



„ Зад моя триумф стоят  труд, гений, непримиримост и една баба “. Това показа пред БНР Георги Иванов за пътя си от Софийската математическа гимназия до Харвард.

Георги е български възпитаник, измежду малцината признати в влиятелния университет през тази година. За това той се готви интензивно повече от година.

„ Баба ми ме насочи към физиката, менторът ми оказа помощ да осъществя план, финансиран от Американското посолство. Без моя труд нямаше по какъв начин да си бленувам за сходен резултат. Много значими за триумфа ми бяха участията ми в надпревари и научни планове, само че най- отличителната линия, която демонстрирах на Харвард, беше общественият план, в който участвах . Затова този план беше значителен за триумфа ми. Той е подпомагащ общността - ориентиран е към деца от 1 до 4 клас в община Павликени и Сливен. Целта беше да покажем на учениците, че науката може да бъде занимателна. Демонстрирах им опити и след това им раздадохме комплекти, с които да могат да вършат тези опити вкъщи “, описа още надареният юноша. 

Той уточни, че след образованието си зад граница мисли да се завърне в родината.

Още по тематиката в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР